Makrobiotika

sha_en_subpage_cuisine_burger_feb

 

Alapját az élettel teli egész gabonaszemek, a bab, borsó és lencsefélék, és a friss helyi zöldség ételek képezik, kisebb arányban kiegészítői a mag és diófélék, a természetes babtermékek (tofu, tempeh, miszó, szójaszósz), a nem zsíros fehér húsú halak, a helyi gyümölcsök és a természetes ízesítők amelyekből változatos, természetes ízű ételek készülnek.

Célja az életerőnk magas szinten tartása, egyensúlyunk karbantartása figyelembe véve az éghajlati övet, az évszakot, a környezeti hatásokat, a nemünket, a korunkat, a pillanatnyi állapotunkat, a fizikai aktivitásunkat, az éppen hozzáférhető alapanyagokat és a főzésre fordítható időnket. Aki többet szeretne megtudni a témáról a www.makrobio.hu honlapon talál magyarul információkat.

 

A makrobiotika kifejezés görög eredetű, a „makro” jelentése nagy, hosszú, a „biosz” jelentése élet, a történelem folyamán több tudós, filozófus és orvos – Hippokratész, Oshawa, Kushi – munkája alapján alakult ki a nyugati hagyományok és az 5000 éves tradicionális keleti gyógyítás kombinálásával. Része a rendszeres és mértékletes étkezés, az alapos rágás, a pozitív életfelfogás, gondolkodás, alapja az összhang a természettel. Az ősi és mégis modern makrobiotika az egészséges táplálkozás átfogó rendszere: természetes életmód, étkezés, előnyös élettani hatású, természetes alapanyagokkal megfelelő arányban és a tápanyagokat megőrző hagyományos főzési módszerek alkalmazásával.

 
 
 

postre2

 

A makrobiotika nem csak a sztárok kiváltsága a fiatalságuk megőrzéséért – Madonna, Tom Cruise, Gwyneth Paltrow – életvitel szerű alkalmazásával világszerte egyének ezrei hosszabbították meg az életüket, gyógyultak ki sokféle civilizációs betegségből, tartják magukat fitten, fiatalos életerőben, egészségesen idősebb korban is.